Het was veel werk maar het is toch gelukt om het staal voor de fundering te leggen. Nu kan het gecontroleerd worden en als het weer goed is kan woensdag het beton er in. Weer een stapje verder.

Ik dacht alles al aangeleverd te hebben voor mijn tijdelijke woning. Maar de gemeente wilde nog een tekening waar de rook/brandmelder op vermeld staat en een ventilatieberekening van de woning. Het was even puzzelen maar de berekening is gemaakt en verstuurd naar de gemeente. We gaan er nog steeds van uit dat we 13 oktober kunnen beginnen met de bouw van de tijdelijke woning.

Beste Lezers.
Je kan weer reageren op mjn Blog het werkt weer.
Heeft iemand opmerkingen op de Blog van 13-9-2007 over Immosolar, ik heb 1 opmerking via de mail binnegekregen.

De eerste laag laten controleren door de gemeente zodat we zeker weten dat de overlapping van de staalmaten goed is. Vandaag verder gegaan met vlechten, het gaat toch even duren voordat alles er in zit. De draadeinden voor de kolommen vandaag er ook ingezet. Waarschijnlijk woensdag 3 oktober beton storten.

De eerste laag staalmatten zijn neergelegd en de bekisting is gemaakt. Kijken of we in 1 dag de rest kunnen doen en volgende week beton kunnen storten. Als het staal leggen langer duurt gaan we de week erna storten. Wil eigenlijk ook de draadeinden voor de staanders er gelijk in hebben. Even kijken of ik die morgen kan halen.

Vandaag van een lezer doorgekregen dat de reactie (Comments) op mijn Blog niet werkt. Ga het zo snel mogelijk verhelpen, stuur zolang een email als je wilt reageren.

Afgelopen weekeinde mooi weer geweest. Het zeil over de fundering opengelegd zodat het kan drogen. Voor de komende dagen ziet het er niet goed uit dus vanavond maar weer dichtgelegd. Dit weekeinde de maten op het schuimbeton uitgezet. Moest toch nog even draaien met de woning om aan alle kanten genoeg ruimte te hebben. Verder stelhout en platen gehaald om de bekisting te kunnen maken. Dinsdag komt het betonijzer dus dan kunnen we verder.

Ik gaf het al op om de zonnecollectoren te gebruiken als bron voor de warmtepomp. Volgens mij moet je een hogere COP kunnen bereiken als je met een hogere bron temperatuur begint. Dan zou je minder primaire energie moeten gebruiken, die bij mij uit de PV panelen moet komen nodig hebben. Nu kom ik een leverancier tegen, natuurlijk weer duits, die dit doet http://www.immosolar.com/en/manager.html . Heeft iemand opmerkingen over dit product? Reageer!

Vandaag de goedkeuring van de gemeente binnen gekregen voor de wijziging in de bewapening. Dit gaat snel bedankt gemeente. Nu nog de levering van het staal, nog niets gehoord van de leverancier.

Het leeft in Belgie, passief bouwen is in. Er komen veel bezoekers op de passief huis beurs af. Op enkele plekken hoor je Nederlands, mensen die zich hier aan het orieenteren zijn. Op zich heb ik niet zoveel nieuws gezien ondanks dat de beurs groter is dan vorig jaar. Toch even met mijn tekeningen bij het gratis planadvies van het Passief Huis Platform http://www.passiefhuisplatform.be/ langsgegaan. Ze hadden toch nog een goede opmerking. Zij verwachten dat de achter buitendeur toch veel gebruikt gaat worden. Wordt dit veel gedaan dan gaat er veel warmte verloren omdat deze uitkomt in het leefgedeelte. Zij raden aan het gedeelte onder de trap bij de kleine buitenkeuken dicht te maken zodat hier een kamertje/hal onstaat en zo de warmte uit de living niet ontsnapt. Voor het zicht van boven in de vide maakt het niet uit en de ruimte in de vide beneden veranderd niet veel.
Verder een leuk balansventilatiesysteem van J.E. StorkAir gezien.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2025. All Rights Reserved.